Gilde stadsgidsen

20150526_P1210794_fietstocht Gilde_gemaal Nieuwe Polder_Zoetermeer_RPTwitter       Facebook Via deze knoppen ziet u onze twitter en facebook pagina.

 

 

 Gilde Stadsgidsen

Schermafbeelding 2016-01-07 om 09.46.14

 

Gilde Stadsgidsen organiseert in samenwerking met het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS), wandelingen, fietstochten en tochten per koets of per boot in of rondom de historische kern van Zoetermeer.

Sinds 2015 kent het programma ook wijkwandelingen.

De wandelingen en fietstochten vinden plaats onder leiding van een stadsgids en starten in 2017 doorgaans nog vanuit Stadsmuseum Zoetermeer in ’t Oude Huis aan de Dorpsstraat 7.                 Eind 2017/begin 2018 zal het Stadsmuseum Zoetermeer verhuizen naar het Stadhuis. Tot die tijd starten de wandelingen en fietstochten richting Zegwaartseweg bij wijze van proef vanuit de nieuwe vestiging van het HGOS aan de Dorpsstraat 132. Uitzondering zijn ook de wijkwandelingen, welke vanuit de wijkposten starten.

De koetstochten van de Pioniersroute vertrekken onder begeleiding van een stads-gids van het parkeerterrein van Hotel-restaurant De Sniep aan de Broekwegschouw 207-211. De koetstochten van de Wilsveenroute vertrekken, eveneens met een gids, van de Stalhouderij Hanemaaijer aan de Voorweg 172.

Alle tochten worden via de lokale pers aangekondigd. Verder is het gehele activiteiten-programma te vinden op de website van het HGOS en op de website van de Vrijwilligerscentrale Zoetermeer.

Maandelijks wordt een digitale nieuwsbrief verstuurd naar iedereen die al eerder aan een activiteit heeft deelgenomen en op de hoogte wil blijven. In deze nieuwsbrief worden doorgaans de activiteiten van de komende maand extra aangekondigd.

De tochten worden inhoudelijk voorbereid door stadsgidsen met historische kennis verkregen uit publicaties vanuit het Historisch genootschap Oud Soetermeer. De planning en de organisatie gebeuren door de stadsgidsen. Het verzorgen van alle persberichten over de diverse tochten wordt in eigen beheer verzorgd door een stads-gids belast met de PR.

De coördinator Stadsgidsen neemt deel aan het maandelijkse overleg van het Bestuur met alle coördinatoren..

Meldt u aan voor de Nieuwsbrief via mail: f.n.leeuw@ziggo.nl. Informatie over de Stadsgidsen en hun programma en het aanvragen van tochten voor groepen via stadsgidsenzoetermeer@gmail.com of telefoon 079-3313156/06-20474612.